Recept för: 100 pers
Marinerad kycklingpanna

Det här receptet ger en läcker kyckling- och potatisrätt med massor av smaker och färger.

Ingredienser:

  • Marinad:
  • 50 g vitlök, pressad
  • 4 dl olja
  • 1,7 dl sambal oelek
  • 1 dl kinesisk sojaI blecket:
  • 4,5 kg kycklingfilé, strimlad
  • 10 kg potatis, klyftor
  • 500 g lök, klyftade
  • 2 kg rödbetor, klyftade
  • 1,7 kg chorizo, tunnskivad
  • 1 kg paprika blandade färger, strimlad
  • 1,5 kg cocktailtomater
  • 1 kg fetaost, smulad
  • 100 g bladpersilja
  • Saft

Gör såhär:

  1. Börja med att förbereda marinaden. I en skål, blanda ihop olivolja, citronsaft, pressad vitlök, paprikapulver, torkad oregano, salt och svartpeppar.
  2. Lägg kycklingbröstfiléerna i en plastpåse eller en skål och häll över marinaden. Se till att kycklingen är helt täckt. Förslagsvis låt den marinera i kylen över natten eller åtminstone i minst två timmar.
  3. Förvärm din ugn till 220 grader Celsius.
  4. Smörj ett ugnsäkert bleck.
  5. Lägg klyftpotatis, skivade lökar och skivade rödbetor i botten av blecket. Salta efter smak.
  6. Ställ in blecket i ugnen och grädda i 20-30 minuter eller tills potatisen är nästan mjuk.
  7. Ta ut blecket ur ugnen och lägg i de marinerade kycklingbröstfiléerna, skivad chorizo, skivad röd paprika och körsbärstomater.
  8. Sätt tillbaka blecket i ugnen och grädda i ytterligare 20 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och har en inre temperatur på minst 75 grader Celsius.
  9. Strö över smulad fetaost och hackad färsk persilja som garnityr innan servering.
  10. Servera din Marinerade Kyckling med Potatis och Grönsaker direkt ur ugnen.
  11. Njut av din hemlagade måltid!