Recept för: 100 pers
Lax i ugn med fetaost

Lax i Ugn med Fetaost är en härligt smakrik och färgrik rätt där saftig laxfilé toppas med en smakfull blandning av mosad fetaost, soltorkade tomater, krispiga solrosfrön och aromatisk vitlök. Den rustika och hjärtliga toppingen förvandlar laxen till en kulinarisk upplevelse, perfekt kompletterad av kokt potatis och varma gröna ärtor. En utmärkt rätt som lovar att både mätta och imponera.

Ingredienser:

  • 12,5 kg laxfilé
  • 3,75 kg fetaost, mosad
  • 3,75 kg soltorkade tomater, strimlade
  • 500 g solrosfrön
  • 300 g vitlök, pressad
  • Peppar

Gör såhär:

  1. Blanda ihop fetaost, tomater, solrosfrön och vitlök, krydda med peppar.
  2. Lägg lax i en form och bre över toppingen.
  3. Kör i ugn på 200 grader i cirka 20 minuter.

Servera gärna med kokt potatis och varma gröna ärtor.