Recept för: 100 pers
Kycklinggryta med indiska smaker

Kycklinggryta med Indiska Smaker från Norrevångsskolan i Eslöv är en aromatisk och smakrik rätt som kombinerar traditionella indiska kryddor med saftig kyckling och tärnad kålrot. Kryddor som kardemumma och garam masala bryns tillsammans med kålrot och lök för att frigöra deras fulla smak. Tillsatsen av krossade tomater, honung och hönsbuljong skapar en djup och rik såsbas. Kycklingen kokas till perfektion medan kålroten blir mjuk, vilket ger en härlig smakbalans. Grytan fulländas med en touch av majsstärkelse för en perfekt konsistens och kan garneras med persilja för en fräsch avslutning. En utsökt och värmande måltid som garanterat tillfredsställer.

 

Ingredienser:

  • 7,5 kg kycklinglårfile, hel eller tärnad
  • 3,5 kg kålrot, tärnad
  • 800 g gul lök, hackad
  • 3 dl rapsolja
  • 2 tsk kardemumma
  • 2 msk garam masala
  • 12,5 g ingefära
  • 3,5 kg tomater, krossade
  • 2 l vatten
  • 300 g honung
  • 300 g hönsbuljong
  • 200 g majsstärkelse

Gör såhär:

  1. Bryn kålrot och lök i olja.
  2. Häll i kryddor och låt dem brynas lite i pannan.
  3. Häll i tomater, vatten, honung och buljong.
  4. Låt allt koka upp. Lägg i kyckling, lite i taget alternativt bryn kycklingen först och lägg den därefter i grytan.
  5. Låt allt koka tills kålroten är mjuk. Smaka av med salt och peppar.
  6. Red till sist grytan med majsstärkelsen.

Garnera gärna med persilja.