Recept för: 100 pers
Kycklinggratäng med mango

Kycklinggratäng med Mango är en spännande rätt som kombinerar mör kycklinginnerfilé med en rik och smakfull mango- och chilisås. De skivade champinjonerna tillför en jordig ton, medan cayennepepparn ger en lagom hetta. Perfekt för att ge en exotisk twist till klassisk gratäng.

Ingredienser:

  • 12,5 kg kycklinginnerfilé
  • 100 g hönsbuljong
  • 5 l vatten
  • 2,5 l matlagningsgrädde
  • 1 kg chilisås
  • 1-1,5 tsk cayennepeppar
  • 100 g persilja, finklippt
  • 2,5 kg crème fraiche
  • 500 g mango chutney
  • 2,5 kg champinjoner, skivade
  • 500 g majsstärkelse
  • Salt, svartpeppar grovmald

Gör såhär:

  1. Blanda buljong, vatten, grädde, chilisås, kryddor och koka ihop.
  2. Tillsätt crème fraiche och mango chutney, koka ihop och smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg kyckling i bleck och förstek i ugn på 230 grader i 15-20 minuter. Stek champinjoner och lägg dessa på kycklingen.
  4. Häll såsen över och gratinera allt tills det fått färg.

Beräkna 25 portioner per bleck och cirka 2,7 liter sås per bleck.