Kycklinggratäng med Mango är en spännande rätt som kombinerar mör kycklinginnerfilé med en rik och smakfull mango- och chilisås. De skivade champinjonerna tillför en jordig ton, medan cayennepepparn ger en lagom hetta. Perfekt för att ge en exotisk twist till klassisk gratäng.
Ingredienser:
- 12,5 kg kycklinginnerfilé
- 100 g hönsbuljong
- 5 l vatten
- 2,5 l matlagningsgrädde
- 1 kg chilisås
- 1-1,5 tsk cayennepeppar
- 100 g persilja, finklippt
- 2,5 kg crème fraiche
- 500 g mango chutney
- 2,5 kg champinjoner, skivade
- 500 g majsstärkelse
- Salt, svartpeppar grovmald
Gör såhär:
- Blanda buljong, vatten, grädde, chilisås, kryddor och koka ihop.
- Tillsätt crème fraiche och mango chutney, koka ihop och smaka av med salt och peppar.
- Lägg kyckling i bleck och förstek i ugn på 230 grader i 15-20 minuter. Stek champinjoner och lägg dessa på kycklingen.
- Häll såsen över och gratinera allt tills det fått färg.
Beräkna 25 portioner per bleck och cirka 2,7 liter sås per bleck.