Recept från: Barilla
Ingredienser:
- 1 kg Barilla Risoni
- 700 g grön sparris
- 2 st finhackade charlottenlökar
- 1 1/2–2 l mild kycklingfond
- Olivolja att steka i
- 6 dl riven parmesan
- Citronzest av 1 st citron
- Salt
- Svartpeppar
Garnering:
- Riven parmesan
Gör såhär:
Koka risoni halva koktiden och häll av i ett durkslag.
Skala sparrisen om det behövs, skär sedan ner i mindre bitar och riv citronskalet i en skål.
Använd en rymlig kastrull vid tillagning. Ringla lite olivolja i den och tillsätt sparrisen och hackade löken. Fräs utan att få färg i några minuter. Tillsätt den halvkokta risonin och rör runt. Häll på fonden, börja med 1 1/2 liter och tillsätt sedan mer om det känns för tjockt. Låt puttra försiktigt 3–5 minuter.
Tillsätt parmesan, citronzest, svartpeppar och salt. Servera direkt med lite extra parmesan.