Recept för: 10 pers
Krämig risoni med sparris, citron och parmesan

Recept från: Barilla

Ingredienser:

  • 1 kg Barilla Risoni
  • 700 g grön sparris
  • 2 st finhackade charlottenlökar
  • 1 1/2–2 l mild kycklingfond
  • Olivolja att steka i
  • 6 dl riven parmesan
  • Citronzest av 1 st citron
  • Salt
  • Svartpeppar

Garnering:

  • Riven parmesan

Gör såhär:

Koka risoni halva koktiden och häll av i ett durkslag.

Skala sparrisen om det behövs, skär sedan ner i mindre bitar och riv citronskalet i en skål.

Använd en rymlig kastrull vid tillagning. Ringla lite olivolja i den och tillsätt sparrisen och hackade löken. Fräs utan att få färg i några minuter. Tillsätt den halvkokta risonin och rör runt. Häll på fonden, börja med 1 1/2 liter och tillsätt sedan mer om det känns för tjockt. Låt puttra försiktigt 3–5 minuter.

Tillsätt parmesan, citronzest, svartpeppar och salt. Servera direkt med lite extra parmesan.