Recept från: Barilla
Ingredienser:
Sås:
- 150 g bananschalottenlökar
- 3 msk honung
- 20 g vitlöksklyftor
- Olivolja
- 1 kg Barilla Tomat och Basilikasås
- Citronzest ifrån 1 citron
- 40 g färsk basilika
Nektariner:
- 5 nektariner
- Saft ifrån citronen
- Olivolja
Pasta:
- 250 g broccoli
- 1 kg Barilla Linguine
- 1 kg burrata
- Mortlad svartpeppar
Gör såhär:
Sätt på grillen, gärna kolgrill.
Sås:
Skala och hacka schalottenlöken och vitlöken. Värm
olivolja i en kastrull och fräs löken mjuk. Ringla över och
smält honungen och tillsätt sedan tomat- och basilikasåsen.
Låt sjuda ca 10 minuter. Grovhacka bladen på
basilikan och lägg i såsen tillsammans med citronskalet.
Dra bort från värmen.
Nektariner:
Dela nektarinerna i klyftor. Pensla med citronsaft
och olivolja. Grilla på direkt värme så de får färg på
bägge sidor.
Pasta:
Dela broccolin i bitar. Koka pastan enligt
anvisningen. Lägg i broccolin när två minuter återstår.
Blanda pastan och broccolin med såsen.
Servera:
Toppa pastan med nektariner och burrata, ringla
över olivolja och mortlad svartpeppar på osten.