Recept för: 10 pers
Krämig Linguine med burrata och grillad nektarin

Recept från: Barilla

Ingredienser:

 

Sås:

  • 150 g bananschalottenlökar
  • 3 msk honung
  • 20 g vitlöksklyftor
  • Olivolja
  • 1 kg Barilla Tomat och Basilikasås
  • Citronzest ifrån 1 citron
  • 40 g färsk basilika

Nektariner:

  • 5 nektariner
  • Saft ifrån citronen
  • Olivolja

Pasta:

  • 250 g broccoli
  • 1 kg Barilla Linguine
  • 1 kg burrata
  • Mortlad svartpeppar

Gör såhär:

Sätt på grillen, gärna kolgrill.

Sås:

Skala och hacka schalottenlöken och vitlöken. Värm

olivolja i en kastrull och fräs löken mjuk. Ringla över och

smält honungen och tillsätt sedan tomat- och basilikasåsen.

Låt sjuda ca 10 minuter. Grovhacka bladen på

basilikan och lägg i såsen tillsammans med citronskalet.

Dra bort från värmen.

 

Nektariner:

Dela nektarinerna i klyftor. Pensla med citronsaft

och olivolja. Grilla på direkt värme så de får färg på

bägge sidor.

 

Pasta:

Dela broccolin i bitar. Koka pastan enligt

anvisningen. Lägg i broccolin när två minuter återstår.

Blanda pastan och broccolin med såsen.

 

Servera:

Toppa pastan med nektariner och burrata, ringla

över olivolja och mortlad svartpeppar på osten.