Recept för: 100 pers
Köttfärslimpa med rotfrukter

Recept från: Roots

Ingredienser:

  • 15 kg färs, nöt eller bland
  • 1 påse veg Smakförstärkare mörk 4kg (artnr Rootsby 3N 15649)
  • 2 dl rapsolja
  • 30 ägg
  • 4 L mjölk
  • 1,5 L ströbröd
  • 1,5 dl salt
  • 0,5 dl svartpeppar

Gör såhär:

Stek Smakförstärkarblandningen i rapsolja så den får färg, låt svalna. Blanda mjölk & ströbröd, låt stå o svälla i ca 10 min.

Lägg färsen i en blandare och tillsätt ägg, Smakförstärkaren, ströbrödsblandningen och kryddorna. Blanda med vinge.

Forma till limpor och lägg i bleck. Tillaga i 175 grader till 70 grader innertemperatur.