Recept för: 100 pers
Korvgryta med paprika och tomat

Korvgryta med Paprika och Tomat från Pilbäcksskolan i Malmö är en mustig och krämig rätt som kombinerar den välkända smaken av falukorv med rika tomat- och paprikatoner. Den stekta korven och löken får sällskap av krossade tomater, tomatpuré och torkad basilika, vilket skapar en smakrik bas. Grönsaks- och köttbuljong tillsammans med sambal oelek och paprikapulver ger grytan en härlig djuphet och en touch av hetta. Med tärnad röd paprika och crème fraiche blir grytan både färgstark och krämig. Detta avrundas med en redning av vetemjöl och en finjustering av smakerna med salt och peppar. En perfekt rätt för en vardagsmiddag som är både mättande och smakrik.

Ingredienser:

  • 6 kg falukorv, strimlad
  • 2 kg gul lök, tärnad
  • 3 dl margarin, flytande
  • 4 kg tomater, krossade
  • 3 dl tomatpuré
  • 75 g basilika, torkad
  • 50 g grönsaksbuljong, pulver
  • 25 g köttbuljong, pulver
  • 5 l vatten
  • 0,75 dl sambal oelek
  • 50 g paprikapulver
  • 2,5 kg röd paprika, tärnad
  • 1,8 kg crème fraiche
  • 750 g vetemjöl
  • Salt, peppar

Gör såhär:

  1. Stek korv och lök i matfett.
  2. Tillsätt krossad tomat, tomatpuré och basilika, låt allt koka ihop.
  3. Tillsätt därefter buljong, vatten, sambal oelek och paprikapulver tillsammans med paprika och crème fraiche.
  4. Koka upp grytan igen och red av den med vetemjöl. Smaka av med peppar och salt.