Recept för: 20 pers
Koreansk fläskgryta 

Recept: Från Scan

Ingredienser:

1,7 kg Fläskbog, tärnad
240 g Soja mushroom glutenfri
160 g Umamibuljong
400 g Paprika, fryst, strimlad
400 g Blomkål
40 g Apelsin koncentrat
80 g Ingefära, färsk
400 g BBQ-sås
1,5 liter Vatten
80 g Risvinäger
32 g Sambal oelek alt. efter smak
25 g Koriander, mald
25 g Vitlök alt. efter smak
Salt
Maizena efter önskad konsistens

Gör såhär:

Fräs köttet antingen i ugn, på stekbord eller i kokgryta. Lägg i kokgryta, tillsätt vitlök, koriander, sambal oelek och ingefära och fräs ett par minuter.

Tillsätt alla övriga ingredienser förutom paprika och blomkål. Låt koka på låg värme i ca 1,5 – 2 timmar tills köttet har en mjuk och mör konsistens. Red av med maizena och smaka av med mer salt och eventuellt mer krydda.

Tillsätt paprika och blomkål ca 15 minuter innan servering.

Servera gärna med ris, picklad rödlök och en srirachamajonnäs.

Kockens tips: Det går bra att byta umamibuljong till köttbuljong.