Recept för: pers
Indisk gryta med lammfärs och linser – serveras med myntayoghurt och enkla Naanbröd 

Recept från: Scan

Ingredienser:

  • 1 kg lammfärs
  • 2 gul lök – finhackad
  • 5 vitlöksklyftor
  • 2 tsk riven ingefära
  • 2 msk olja till stekning
  • 2 dl röda linser
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk nejlika
  • 2 tsk hel spiskummin
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 tsk Garam Masala
  • 1 tsk milda chiliflakes
  • 5 dl krossade tomater
  • 5 dl kokosmjölk
  • Salt

 

  • 6 dl turkisk yoghurt
  • 1 knippa mynta
  • Salt

 

Naanbröd:

  • 50 g jäst
  • 8 dl ljummen naturell yoghurt
  • 1,5 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 8–9 dl vetemjöl

 

Topping:

  • 50 g smör
  • 1 msk riven vitlök
  • 1 knippe koriander

Gör såhär:

Bröd:

Värm upp yoghurten till 37 grader – rör ut jästen i yoghurten. Rör ner salt och honung och arbeta sedan ner vetemjölet lite i taget till en smidig deg. Låt jäsa ca 40 min. Dela upp degen i 15 delar som rullas och sedan kavlad ut till ovala bröd. Hetta upp en torr stekpanna eller stekbord (eller grill) och stek sedan bröden 2–3 min per sida. Pensla med vitlökssmör innan servering.

Gryta:

Fräs på lammfärsen med lök, vitlök och kryddor. Tillsätt krossade tomater och kokosmjölk. Skölj linserna och tillsätt, låt puttra på låg värme ca 30 min. Smaka av med salt. Finstrimla myntablad och vänd ihop med yoghurt. Smaka av med lite salt.

Servera grytan med myntayoghurten och naanbröd.