Recept för: 10 pers
Hemgjord RisiFrutti

Hemgjord RisiFrutti från Rättvik är en söt och krämig efterrätt som är enkel att göra och underbart god att avnjuta. Detta klassiska recept börjar med att koka grötris i vatten, som sedan får mjukna ytterligare i mjölk. Efter att gröten kokat klart och svalnat, blir den extra krämig och smakrik genom tillsatsen av vispad grädde blandad med florsocker och vaniljsocker. Den färdiga RisiFruttin blir en perfekt bas för att toppas med din favoritfrukt, sylt eller färska bär. Ett smakrikt och tillfredsställande sätt att avsluta en måltid eller att njuta som ett mellanmål.

Ingredienser:

  • 3 dl grötris
  • 6 dl vatten
  • 1,3 l mjölk
  • 3 dl vispgrädde, vispad
  • 1 dl florsocker
  • 2 msk vaniljsocker

Gör såhär:

  1. Koka upp vatten och häll i grötris. Låt koka i 10 minuter.
  2. Tillsätt mjölk och koka gröten klar, cirka 40 minuter. Kyl ner den färdiga gröten.
  3. Blanda grädde med florsocker och vaniljsocker, rör ner i den kalla gröten.

Servera med frukt, sylt eller bär.