Recept från: Scan
Ingredienser:
- 1,5 kg entrecote i bit
- Salt och peppar
- 0,5 dl ljus soja
- 2 msk honung
- 2 ST vitlöksklyftor – rivna
- 1 tsk chiliflakes
Picklad senap o lök:
- 2 stora rödlökar – skivade
- 1 dl ättika
- 2 dl socker
- 3 dl vatten
- 1 dl senapsfrön
Dressing:
- 6 dl majonnäs
- 1 knippe bladpersilja
- 0,5 citron – zest och juice
Tillbehör:
- 10 skivor surdegsbröd
- smör till stekning
- 1–2 st romansallads huvud
- 5 st tomater – skivade
- Krasse
Topping:
- 5–6 dl riven pepparrot
- 10 st äggulor
Gör såhär:
Koka upp ättika, socker och vatten, tillsätt senapsfrön och låt sjuda i ca 30 minuter. Låt svalna innan lagen och senapsfröna hälls över den skivade rödlöken, ställ svalt.
Mixa majonnäsen med persilja och citron och smaka av med salt och peppar.
Sätt ugnen på 150 grader. Putsa köttet, salta och peppra runt om och bryn sedan i smör och olja runt om, det ska bli ordentligt med yta och färg. Slå på en blandning av soja, honung, vitlök och chili och ställ sedan i ugnen. Tillaga i ugnen till en innertemp på 57–58 grader. Låt köttet vila minst 15 minuter inlindat i bakplåtspapper innan det skärs i tunna skivor.
Stek på tomatskivorna och sedan brödet i smör och olja. Lägg upp med salladsblad, tomater, picklad lök och senap, tunna skivor kött och toppa med ett ”bo” av riven pepparrot där äggulan placeras. Avsluta med några varv på pepparkvarnen, servera genast.