Recept för: 20 pers
Grekisk färsruta 

Recept: Från Scan

Ingredienser:

2 kg Färs
4 st Ägg
2 dl Salladsost
2 dl Soltorkad tomat
2 msk Basilika, torkad
2 msk Rosmarin, torkad
4 msk Pepparmix
4 msk Dijon
1 dl Köttbuljong

Gör såhär:

Smörj eller spraya 1 stort bleck.

Blanda alla ingredienser till en smidig smet, späd med vatten om den känns för hård. Smaka av med salt och peppar.

Tryck ut smeten jämnt i bleck. Baka av i ugn på 175 grader i ca 30 minuter eller till en innertemperatur på 70 grader.

Låt svalna ett par minuter innan du delar i önskad storlek per bit.

Servera gärna med kokt potatis och en kall god sås till exempel tzatziki eller en ajvarsås.

Kockens tips: Byt ut till just det ni vet att era elever älskar; majs, paprika. Ja bara testa.

Smaksätt med lite ajvar för att få en annan kryddning eller varför inte ett rökigt paprikapulver
och hackad chorizo.