Recept från: Färsodlarna
Ingredienser:
Pajdeg:
- Smör 200g
- Mjöl 3 dl
- Solrosfrön, rostade eller rosta själv 1 dl
- Salt
Fyllning:
- Svenskodlad Vegofärs 600 g
- Rapsolja
- Broccoli, hackad fryst tinad eller färsk 600 g
- Ägg 6 st
- Mjölk 1 l
- Getost 200 g
- Salvia, torkad 3 tsk
- Ost, riven 300 g
Gör såhär:
Pajdeg
- Sätt ugnen på 200℃.
- Om du köpt orostade solrosfrön rosta dem i en panna eller i ugnen, låt svalna och blanda sedan med övriga ingredienser till degen.
- Tryck ut degen i formen och grädda i ugnen i 10 min.
Fyllning
- Sänk ugnen till 175℃.
- Häll upp färsen på en plåt och ringla över rapsolja, rosta sedan denna på 200 grader i ca 10 minuter. Den ska få en gyllenbrun färg och en nötig doft.
- Stek broccolin i panna eller ugn tills fin i färgen.
- Blanda alla ingredienser till fyllningen och häll ner i pajskalet, grädda i ugnen i 30-40 minuter.