Recept för: 10 pers
Getostpaj

Recept från: Färsodlarna

Ingredienser:

Pajdeg:

  • Smör 200g
  • Mjöl 3 dl
  • Solrosfrön, rostade eller rosta själv 1 dl
  • Salt

Fyllning:

  • Svenskodlad Vegofärs 600 g
  • Rapsolja
  • Broccoli, hackad fryst tinad eller färsk 600 g
  • Ägg 6 st
  • Mjölk 1 l
  • Getost 200 g
  • Salvia, torkad 3 tsk
  • Ost, riven 300 g

Gör såhär:

Pajdeg

  1. Sätt ugnen på 200℃.
  2. Om du köpt orostade solrosfrön rosta dem i en panna eller i ugnen, låt svalna och blanda sedan med övriga ingredienser till degen.
  3. Tryck ut degen i formen och grädda i ugnen i 10 min.

Fyllning

  1. Sänk ugnen till 175℃.
  2. Häll upp färsen på en plåt och ringla över rapsolja, rosta sedan denna på 200 grader i ca 10 minuter. Den ska få en gyllenbrun färg och en nötig doft.
  3. Stek broccolin i panna eller ugn tills fin i färgen.
  4. Blanda alla ingredienser till fyllningen och häll ner i pajskalet, grädda i ugnen i 30-40 minuter.