- Skiva fänkål och zucchini tunt med mandolin, blanda med lime, chili, koriander samt olja och smaka av med salt.
- Sätt ugnen på 175 grader. Blanda glacen, lägg fläsksidan på ett galler i ett ugnsbleck med svålsidan uppåt. Skåra svålen i ett rutmönster salt och peppra och klappa sedan in glacen runt om. Stek i ca 1,5 timme tills köttet är genomstekt och svålen fått fin yta.
- Sätt ugnen på 200 grader. Klyv sötpotatisarna på längde, klyv även löken – lägg ut på en plåt och toppa med olivolja och salt – rosta tills allt är genommjukt. Låt potatisen svalna något och ta sedan bort skal. Mixa den rostade sötpotatisen och löken med vitlöken – vänd ner cremefraiche och smaka upp med salt.
- Skiva köttet i ca 0,5 cm tjocka skivor – servera med sötpotatispuré och frisk sallad.
Tips och trix!
Köttet är också fantastiskt att servera i en steambun med grönsaker, hoisinsås och majo. Sötpotatispurén är lika god att servera kall på en salladsbuffé eller liknade.