I en stor gryta, fräs lök, vitlök, purjolök, curry och örtkryddor tills de är mjuka och löken har blivit genomskinlig. Rör om för att blanda smakerna.
Tillsätt morot och palsternacka i grytan och sänk värmen. Låt löken och rotsakerna sauteras tillsammans i cirka 15 minuter eller tills de börjar mjukna och få lite färg.
Häll i fiskfonden i grytan tillsammans med potatis, vatten och krossade tomater. Rör om för att kombinera ingredienserna.
Låt allt koka upp och sänk sedan värmen till låg nivå. Låt grytan småkoka i ytterligare cirka 15 minuter tills grönsakerna och potatisen är kokta men inte sönderkokta.
Tillsätt fisken i grytan och låt den koka med i några minuter. Se till att inte överkoka fisken, den ska vara saftig och inte hård.
Smaka av grytan med salt och peppar efter smak.
Stäng av värmen och häll i räkorna. Rör om försiktigt så att räkorna värms upp i grytan.
Garnera grytan med färsk dill.
Servera din fisksoppa med en klick aioli som ett smakrikt tillbehör.
Njut av din läckra fisksoppa med rika smaker och härlig konsistens. Kom ihåg att inte överkoka fisken och att grönsakerna ska vara kokta men inte sönderkokta!