Fiskbullar från Styrsö är en klassisk och näringsrik skaldjursrätt, perfekt för att servera en stor grupp. Dessa fiskbullar kombinerar en smakrik fiskfärs med mjuk gul lök och finriven morot, vilket skapar en saftig och smakfull konsistens. Tillsatsen av klippt persilja ger en frisk örtighet. Serverade stekta eller kokta, är de ett utmärkt val för en mängd olika tillfällen.
Ingredienser:
- 8,1 kg fiskfärs
- 1,6 kg gul lök, finhackad
- 2 dl smör
- 1 kg ägg
- 100 g potatismjöl
- 8 dl mjölk
- 80 g persilja, klippt
- 2 kg morot, finriven
- Salt
Gör såhär:
- Bryn lök i smör och låt den svalna.
- Blanda fiskfärs med salt i en matberedare i cirka 2 minuter tills färsen släpper från kanterna.
- Tillsätt ägg, potatismjöl, mjölk, lök, persilja och morot. Blanda väl i cirka 1 minut.
- Forma färsen till fiskbullar och stek eller koka dem.