Recept från: Färsodlarna
Ingredienser:
- Svenskodlad Vegofärs 8 dl
- Mjölk 16 dl
- Vetemjöl 8 dl
- Ägg 8 st
- Salt
- Socker
- Smör
- Grillost 300 g
- Lingonsylt
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Mixa färsen tillsammans med hälften av mjölken slät i en mixkanna eller med stavmixer.
- Häll över allt i en bunke eller blandare, häll ner mjölet och blanda tills det är klumpfritt.
- Tillsätt sedan resterande mjölk och ägg och smaka av med salt och socker.
- Smörj en plåt med smör, häll sedan i smeten och grädda i ugnen i 30-40 min.
- Under tiden pannkakan gräddas skär grillosten i små kuber ungefär 0,5 cm.
- Stek sedan grillostbitarna i smör tills helt gyllenbruna och lägg på ett papper.
- När tjockpannkakan är klar skär upp den och servera med lingonsylt och stekt grillost.