Recept för: 100 pers
Delias albòndigas i grönpepparsås

Delias Albòndigas i Grönpepparsås är en hjärtlig och smakrik rätt som kombinerar saftiga viltfärsbiffar med en krämig och kryddig grönpepparsås. Biffarna, tillagade med en blandning av nötfärs, lök, ägg och timjan, steks till gyllene perfektion och avslutas i ugnen. Den unika grönpepparsåsen, med sin distinkta och peppriga smak, kompletterar biffarna på ett utmärkt sätt. Serverade med kokt potatis blir detta en måltid som värmer och mättar.

 

 

Ingredienser:

  • 12 kg viltfärs
  • 1 kg gul lök, hackad
  • 10 st ägg
  • 600 g ströbröd
  • 40 g timjan, färsk, hackad
  • 2 dl viltfond
  • 2 l vispgrädde
  • 190 g margarin, att steka i
  • Salt, svartpeppar

Grönpepparsås:

  • 600 g margarin
  • 1 kg vetemjöl
  • 60 g grönpeppar, i lag, grovhackad
  • 7 l vatten
  • 7 l vispgrädde
  • Salt

Gör såhär:

  1. Blanda lök, ägg, ströbröd, timjan, fond och grädde. Låt svälla.
  2. Blanda ner färs och krydda med salt och svartpeppar. Forma köttbullar och stek i margarin.
  3. Lägg sedan över i bleck och kör färdigt i ugn på 120 grader, gärna med lite ånga tills innertemperaturen är 72 grader.
  4. Fräs grönpeppar i lite margarin, tillsätt mjöl och späd med vatten och grädde. Låt koka och rör till rätt konsistens.
  5. Smaka av och servera gärna med kokt potatis.