Recept för: 100 pers
Cornflakesfisk

Cornflakesfisk är en kreativ och smakrik variant av panerad fisk som kombinerar den mjuka sej- eller torskfilén med ett krispigt täcke av cornflakes och parmesan. Paprikapulvret ger en extra dimension av smak. Denna rätt, med sin gyllenbruna och krispiga yta, erbjuder en spännande twist på traditionell fiskpanering och är perfekt för att imponera på gäster med något annorlunda och läckert.

Ingredienser:

  • 12,5 kg sej- eller torskfilé
  • 800 g cornflakes, lätt krossade
  • 350 g parmesanost, riven
  • 2,5 msk paprikapulver
  • 7,5 dl rapsolja

Gör såhär:

  1. Blanda cornflakes, parmesanost och paprikapulver.
  2. Dela fiskfilén i bitar och lägg dem tätt ihop i bleck.
  3. Olja in fisken med lite av oljan och strö över salt.
  4. Lägg cornflakesblandningen som ett täcke över fisken och ringla över resten av oljan på täcket så att det fördelas jämnt.
  5. Stek sen fisken på 240 grader i 8 minuter eller tills ytan är krispig och har fått färg.Cornflakesfisk är en kreativ och smakrik variant av panerad fisk som kombinerar den mjuka sej- eller torskfilén med ett krispigt täcke av cornflakes och parmesan. Paprikapulvret ger en extra dimension av smak. Denna rätt, med sin gyllenbruna och krispiga yta, erbjuder en spännande twist på traditionell fiskpanering och är perfekt för att imponera på gäster med något annorlunda och läckert.