Recept för: 100 pers
Citron- och yoghurtkyckling

Denna Citron- och Yoghurtkyckling serveras idealiskt med jasminris, vars delikata smak och fluffiga textur kompletterar kycklingens krämighet och citronens syrlighet.

 

Ingredienser:

  • 10 kg kycklinglårfilé1,5 l matyoghurt
  • 8 dl crème fraiche
  • 8 dl vispgrädde
  • 8 st citroner, saft och skal
  • 3 dl ingefära, färsk, riven
  • 50 g vitlök, pressad
  • 1 dl citronpeppar
  • Salt, svartpeppar

Gör såhär:

  1. Salta och peppra kyckling.
  2. Stek i ugn på 180 grader tills den har en innertemperatur på 80 grader.
  3. Blanda matyoghurt, crème fraiche och vispgrädde.
  4. Blanda i saft och skal av citron, ingefära, vitlök och citronpeppar. Smaka av, vid behov, med salt och peppar.
  5. Häll såsen över kycklingen och värm i ugn på 180 grader tills innertemperaturen är 70 grader.
  6. Servera med jasminris.