Recept för: pers
Cevapi med vitlök och paprika – serveras i pitabröd med salladsost, aivardressing och grönsaker

Mycket smak av paprika och vitlök tillsammans med fräschör och krämighet från dressing och salladsost – så gott!

 Recept: Scan Sverige AB

Ingredienser:

  • 2 kg blandfärs
  • 2 msk riven vitlök
  • 2 gula lökar – grovt rivna
  • 1 msk paprikapulver
  • Salt och peppar
  • SmörDressing:
  • 2 dl ajvar
  • 2 dl creme fraiche
  • 0,5 vitlöksklyfta – riven
  • 0,5 dl finhackad persilja
  • SaltTill servering:
  • Pitabröd
  • Salladsost
  • Grönsallad
  • Grönsaker i säsong

 

Gör såhär:

  1. Blanda snabbt ihop färsen med lök och kryddor (gärna dagen innan så smakerna hinner utvecklas i köttet). Forma cigarrformade biffar som sedan steks i smör tills de är helt genomstekta.
  2. Blanda dressingen och servera biffarna i pitabröd med alla härliga tillbehör.

 

Tips och trix!
Perfekt som färgglad och aptitretande buffé där gästerna får plocka ihop sin egen portion. Cevapin går fint att göra storskaligt i förväg och sedan värma, de fungerar väldigt bra med stekt potatis till som alternativ.