Recept för: 10 pers
Casarecce med räkor, chili och tomatsås

Recept från: Barilla

Ingredienser:

  • 1 kg Casarecce Selezione Oro Chef

  • 8 dl Barilla Tomat och Löksås

  • 2–3 st torkade pepperoncino eller 1 msk chili

  • 3 st vitlöksklyftor

  • 1 st citron

  • 1 dl olivolja

  • 50 st stora skalade räkor

  • 250 g ruccola

Gör såhär:

  1. Häll tomatsåsen i en kastrull och låt puttra på låg värme i cirka 10 minuter.
  2. Sätt på en rymlig kastrull med saltat vatten.
  3. Hetta upp olja i en stor stekpanna, tillsätt smulad torkad chili och skivad vitlök. Låt fräsa i oljan några minuter utan att få färg. Tillsätt sedan räkorna och stek dem i cirka 3 minuter. Pressa över citronen och häll sedan på den varma tomatsåsen. Stäng av värmen och ställ åt sidan.
  4. Koka pastan al dente enlig anvisning. Tillsätt sedan pastan i såsen och vänd runt så pastan suger åt sig såsen ordentligt.
  5. Servera med ruccola.