Recept från: Barilla
Ingredienser:
-
1 kg Casarecce Selezione Oro Chef
-
8 dl Barilla Tomat och Löksås
-
2–3 st torkade pepperoncino eller 1 msk chili
-
3 st vitlöksklyftor
-
1 st citron
-
1 dl olivolja
-
50 st stora skalade räkor
-
250 g ruccola
Gör såhär:
- Häll tomatsåsen i en kastrull och låt puttra på låg värme i cirka 10 minuter.
- Sätt på en rymlig kastrull med saltat vatten.
- Hetta upp olja i en stor stekpanna, tillsätt smulad torkad chili och skivad vitlök. Låt fräsa i oljan några minuter utan att få färg. Tillsätt sedan räkorna och stek dem i cirka 3 minuter. Pressa över citronen och häll sedan på den varma tomatsåsen. Stäng av värmen och ställ åt sidan.
- Koka pastan al dente enlig anvisning. Tillsätt sedan pastan i såsen och vänd runt så pastan suger åt sig såsen ordentligt.
- Servera med ruccola.