Recept: från Pågen
Ingredienser:
• 150 skivor Pågen LantGoda
• 12,5 dl olivolja
• 75 klyftor vitlök
• Örtsalt och svartpeppar (efter smak)
Tomatröra
• 100 tomater, hackade
• 25 dl färsk basilika, hackad
• 25 msk olivolja
• Örtsalt (efter smak)
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda en tomatröra av hackade tomater, basilika och lite olivolja. Smaka av med örtsalt och svartpeppar. Ställ svalt.
3. Häll olivolja i en skål och pressa ned vitlök. Rör om.
4. Dela LantGodas skivor i diagonaler. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper.
5. Pensla bröden med vitlöksoljan.
6. Gratinera bröden i 10-12 minuter.
7. Tag ut skivorna och lägg dem på ett fat.
8. Fördela tomatröran på bröden strax före servering.