Recept för: 100 pers
Bovetesallad med äpple & curry

 

Bovetesallad med Äpple och Curry är en smakfull och lätt sallad, perfekt för stora sammankomster. Den kombinerar det nötiga och mjuka bovetet med sötma från tärnade äpplen och en distinkt kryddighet från curry. De rostade solroskärnorna och den fräscha persiljan kompletterar salladen med både textur och färg. En härlig rätt som bjuder på en unik smakupplevelse.

Ingredienser:

  • 3 l bovete
  • 7,5 dl solroskärnor, rostade
  • 16 st äpple, tärnat
  • 0,5 dl curry
  • 2 dl rapsolja
  • 8 dl persilja, hackad
  • salt

Gör såhär:

  1. Skölj bovetet först i kokande vatten och sen i kallt vatten.
  2. Koka därefter tills de är halvmjuka i 15-20 minuter.
  3. Låt kallna.
  4. Blanda alla ingredienser väl och smaka av.