Recept för: 100 pers
Beas havresallad med fetaost och solroskärnor

Beas Havresallad med Fetaost och Solroskärnor är en fräsch och näringsrik sallad som kombinerar den robusta texturen av kokt mathavre med en blandning av mjukt frästa grönsaker. Den salta fetaosten och de krispiga, lätt rostade solroskärnorna ger salladen en härlig kontrast i både smak och textur. En perfekt sallad för att tillfredsställa en stor grupp med dess välbalanserade och tilltalande smaker.

Ingredienser:

  • 2,8 kg mathavre, hel
  • 3 dl olivolja
  • 2,8 kg morot, grovriven
  • 1 kg rödlök, finhackad
  • 1,3 kg broccolibuketter
  • 600 g solrosfrön
  • 1 kg fetaost, tärnad
  • Saltat vatten i en spruta till solroskärnorna
  • salt, vitpeppar

Gör såhär:

  1. Koka havre enligt grundrecept på paketet och låt det svalna.
  2. Hetta upp olivolja, fräs morot och lök.
  3. Vänd ned de små broccolibuketterna och fräs några minuter till. Låt grönsaksfräset svalna.
  4. Rosta därefter solroskärnorna i ugn på 150 grader i cirka 10 minuter alternativt torrstek dem i en varm panna.
  5. Avsluta med att spraya saltvatten över de varma kärnorna och låt torka och svalna.
  6. Blanda ihop alla ingredienser, utom solroskärnorna som slutligen strös över den färdigblandade salladen.