Recept för: 100 pers
Ärtpesto på gröna ärtor, parmesanost & vitlök

Recept: från Pågen

Ingredienser:

• 25 skivor vitt bröd
• 75 dl (7,5 liter) frysta, gröna ärtor
• 25 dl parmesanost (ca 875–1000 g)
• 12,5 dl solroskärnor (ca 750 g)
• 12,5 dl olivolja
• 25 vitlöksklyftor
• 12,5 dl vatten
• 2,5 dl citronsaft
• Salt och peppar (efter smak)

Gör såhär:

1. Bryt ned brödet i mindre bitar och rosta i stekpanna med lite olja.
Koka ärtorna och riv osten.
Mixa samtliga ingredienser tillsammans med det rostade brödet, ärtorna och osten till en slät pesto.

Tips: Passar utmärkt på mackan eller som sås till pasta. Brödet som blir över går alldeles utmärkt att använda till tex glasstopping.