Ambassadörerna till Sveriges Offentliga Kockar jobbar ute på några av landets bästa förskolor, skolor och äldreboenden. Varje dag serverar de många gäster, med olika matpreferenser, favoriter och kanske ofta gäster som är lite skeptiska.
Pontus Bodin jobbar på Södra Källtorps förskola strax utanför Västerås. Vi frågade honom om hans bästa mathack, alltså något han gör som känns lite extra smart och roligt!
Fryssprängd pumpa
Skala och skiva en butternutpumpa, lägg dem utspridda på ett bläck, in i frysen minst 6h eller innan du går hem för dagen (men tänk på att de inte ska inte va i frysen för länge, då blir den inte lika bra). Ta ut dem när du kommer till arbetet och låt dem tina. Sen är dem möra och får en ton av melon. Fantastiskt sätt att introducera pumpa för skeptiker. Eller toppa dem med salladsoströra eller skiva ned dem till sallad.
Prova du också, och se om skeptikerna hos dig gillar det!
Bild: Istock