Ny ordförande för Hushållningssällskapen
Publicerad: 2018-04-04

Maria Norrfalk föreslås bli ny ordförande för Hushållningssällskapens förbund. Hon blir den första kvinnan på posten. Samtidigt får styrelsen en ny ledamot, Viktor Boman.

Den nya ordföranden väljs vid stämman i Piteå den 23-24 maj samtidigt som förbundet firar sitt 70-årsjubileum. Då avgår Sven Lindgren efter elva år som ordförande.

Maria Norrfalk valdes in i förbundsstyrelsen i fjol. Hon är mest känd sedan sin tid som landshövding i Dalarna och generaldirektör för SIDA och Skogsstyrelsen. Hon är nu bland annat vice ordförande för SLU. Maria Norrfalk är född 1952 och blev 1990 landets första kvinnliga länsjägmästare.

– Jag är väldigt glad för att vi kan föreslå Maria Norrfalk. Hon har en gedigen erfarenhet av både de gröna näringarna och Myndighetssverige, en kompetens utöver det vanliga. Hon har förmågan att ta sig an stora uppgifter och har ett fantastiskt nätverk. Hon kommer att spela en stor roll för att leda Hushållningssällskapet in i framtiden, säger Peter Olsson, valberedningens ordförande, i ett pressmeddelande.

Samtidigt föreslår valberedningen Viktor Boman som ny ledamot i förbundsstyrelsen. Han är född 1984 och äggproducent i Norrbotten.
– Viktor är en ung framgångsrik företagare och entreprenör. Det är väldigt värdefullt för Hushållningssällskapet. Han kommer dessutom från norra Sverige, vilket gör att vi får en bra geografisk spridning i styrelsen, säger Peter Olsson.