Kick-off för halvering av matsvinnet
Publicerad: 2017-10-05
I går, den 4 oktober, arrangerades en nationell kick-off för att minska matsvinnet. Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht låg bakom inbjudan tillsammans med bland annat Livsmedelsverket.

Att halvera det globala matsvinnet är ett av målen som Sverige har åtagit sig att arbeta för inom Agenda 2030. Som ett startskott för det nationella arbetet arrangerades gårdagens kick-off, med deltagare från alla delar av livsmedelskedjan och föreläsare från bland annat Storbritannien och Norge.

– Att minska matsvinnet är en viktig fråga för vår miljö, och för att världen ska kunna förse en växande befolkning med mat. För att nå målet inom Agenda 2030 är samarbete en avgörande fråga. Vi behöver jobba tillsammans – producenter, livsmedelsföretag, handel, konsumenter och myndigheter – för att lyckas. Vi hoppas att den här dagen blir ett avstamp för det fortsatta gemensamma arbetet framåt, säger Ingela Dahlin, projektledare för regeringsuppdraget om att minska matsvinnet, Livsmedelsverket, i ett pressmeddelande.