Hon blir ny vd för KRAV
Publicerad: 2016-12-19

I dag meddelade KRAV att de har utsett Anita Falkenek till ny vd. Tidigare har hon bland annat varit miljöchef hos ICA och arbetat på WWF med ansvar för organisationens globala samarbete med IKEA. Sedan fem år tillbaka är hon hållbarhetschef på Åhléns.

– Vi behöver fler lantbrukare som producerar ekologiskt och KRAV-märkt! Det är en av marknadens största utmaningar just nu – att se till att fylla butikshyllor, skolmåltider och restaurangmenyer med den mat som konsumenterna efterfrågar, säger Anita Falkenek i ett pressmeddelande, apropå att produktionen av ekologisk svensk mat inte ökat i samma takt som efterfrågan.

Anita Falkenek är utbildad biolog och ekotoxikolog och har jobbat med miljö- och hållbarhetsfrågor i hela sitt yrkesverksamma liv. Hon är född och uppvuxen på en mjölkgård i Halland där hennes bror sedan ett antal år driver KRAV- certifierad nötköttsproduktion.

– KRAVs utmaning är att stödja lönsam ekologisk produktion samt tillgodose marknaden med KRAV-märkta råvaror och produkter. I stort handlar det om hur KRAV bäst kan bidra till att klara de utmaningar som samhället och livsmedelsproduktionen står inför. Anita är en person som har goda förutsättningar och kapacitet att kunna göra det, säger Elisabeth Gauffin, ordförande i KRAV.

Anita Falkenek tillträder den 20:e mars 2017.