Sveriges Offentliga Kockars Smakjury har testat tre olika varianter av kycklingkött som alla finns att köpa via en grossist, till ett offentligt kök. Alla varianter har smakats har tillagats efter tillagningsinstruktioner och smakats helt i sin enkelhet. I detta test jämfördes tre olika rökta kycklingkött.
Den vinnande varianten är:
ATRIA KYCKLINGKÖTT, RÖKT OCH STRIMLAT (LÖNNEBERGA)
• En mycket trevlig rökig arom
• Bra textur och tuggmotstånd
• Mångsidig produkt
Det rökta kycklingköttet från Atria (Lönneberga) var en solklar favorit för juryn som uppskattade den tydliga och balanserad röksmaken. Detta är en produkt med många användningsområden som både barn och äldre skulle gilla både i salladen och i en klassisk ost- och skinksås.
Smakjuryn är ett nytt koncept för 2024 som innebär att ett antal kockar från förskolor, skolor och äldreboenden provar produkter från olika livsmedelsföretag. Alla produkter testas blint och vilka som är med i juryn är anonymt.