Almedalen – en ögonvittnesskildring
Publicerad: 2015-07-02

Almedalen är i full gång och vår reporter på plats har sett och upplevt en hel massa.
Av Jon Hansson. 

Plasttält, politiker, pr-horder, journalister, jippon, seminarier, mingel, wraps och gratis kaffe. Almedalen gör ingen besviken.
Jo, om man vill få i sig något gott vegetariskt eller i varje fall någon icke totalt proteindominerad rätt blir det mindre kul. Säkert ett orättvist gnäll efter bara tre dagars letande efter något piggt att stoppa i krävan men det samlade intrycket av Visbys krogvärld är kött, sås och potatis. Och för all del, min 250-gramsbiff på krogen vid Stora torget var alldeles utmärkt men det rödköttiga skrovmålet rimmade illa med de budskap som nästan hamrades in vid de många seminarier om offentliga måltider jag följde under Almedalsdagarna.

Hållbart, ekologiskt, mer grönt på tallriken – där har ni mantrat. Och det mumlades, eller snarare sjöngs för full hals, av alla från livsmedelstillverkare till kostchefer. Klimatsmartness är inte bara en trend längre, det är normen. Och flera tordes till och med säga högt att det måste få kosta.

Mer från Almedalen, särskilt om Kost & Närings insatser, kommer i nästa nummer av Magasin Måltids pappersversion, i brevlådan den 17 september.