Nachotoppad Hokifilé med Salsasås från Tolvåkersskolan i Kävlinge är en unik och spännande rätt som kombinerar den milda smaken av hokifilé med det kryddiga och spröda av nachochips. Fisken, kryddad med tacokrydda, kompletteras perfekt av en hemlagad salsasås som är rik på smaker från purjolök, chilisås, krossade tomater och en blandning av franska örter och chilipulver. Såsen, som kan serveras både varm och kall, ger rätten en extra dimension. Vid servering toppas fisken med krossade nachochips, vilket ger en härlig krispighet och smak. En kreativ och smakrik rätt som garanterat imponerar.
Ingredienser:
- 12 kg hokifilé
- 400 g tacokrydda
- 1 kg nachochipsSås:
- 200 g purjolök, strimlad
- 1 dl rapsolja
- 400 g chilisås
- 2,5 l tomater, krossade
- 200 g tomatpuré
- 1 dl franska örter
- 1,5 msk chilipulver
- 3 l matlagningsgrädde
- 0,25 dl grönsaksbuljong
- Majsstärkelse
- Salt
Gör såhär:
- Lägg fisk i bleck och krydda med tacokrydda. Koka fisken i ugn och häll av spadet.
- Fräs sedan purjolök i olja.
- Häll i resten av ingredienserna och låt allt koka samman.
- Red sedan såsen med majsstärkelsen efter behov.
Såsen kan serveras såväl varm som kall. Innan servering, krossa nachochips och strö dem över fisken