Recept för: 100 pers
Linsgratäng

Denna linsgratäng är en härlig blandning av röda och gröna linser, fiberrik fiberhusk, fräsch gul lök, smakrik vitlök och aromatisk persilja. Den är både näringsrik och otroligt smakfull.

Ingredienser:

  • 4 l röda linser
  • 3,2 l gröna linser
  • 1 dl fiberhusk
  • 1 kg gul lök, hackad
  • 100 g vitlök, krossad
  • 200 g persilja
  • 30 st ägg
  • Salt

Gör såhär:

  1. Skölj av linserna och låt dem rinna av.
  2. Koka dem mjuka enligt koktiden på förpackningen och låt svalna.
  3. Blanda i övriga ingredienserna och häll upp blandningen i bleck.
  4. Sätt in i ugnen och stek (på kombiprogrammet) i 10 minuter och sen på 150 grader i cirka 35-55 minuter.
  5. Skär upp i rutor och servera.