Recept för: 100 pers
Pocherad torsk med dillsmör

Pocherad Torsk med Dillsmör är en sofistikerad och delikat rätt som försiktigt framhäver torsken med en lätt ångkokningsmetod. Den smälter i munnen och balanseras med ett fluffigt och aromatiskt dillsmör, berikat med citron och vispgrädde. Kompletteras med ett mjukt och krämigt sellerimos som ger en härlig kontrast i både smak och textur. Ett elegant och smakfullt sätt att servera fisk.

Ingredienser:

  • Pocherad Torsk med Dillsmör är en sofistikerad och delikat rätt som försiktigt framhäver torsken med en lätt ångkokningsmetod. Den smälter i munnen och balanseras med ett fluffigt och aromatiskt dillsmör, berikat med citron och vispgrädde. Kompletteras med ett mjukt och krämigt sellerimos som ger en härlig kontrast i både smak och textur. Ett elegant och smakfullt sätt att servera fisk.16 kg torskfilé
  • Salt, vitpeppar

Dillsmör:

  • 2 kg smör
  • 4,4 dl vispgrädde
  • 5 st citroner, skal och saft
  • Dill, färsk, finhackad
  • Salt, peppar

Sellerimos:

  • 3,5 kg rotselleri
  • 7,5 potatis , mjölig
  • 3,8 l mjölk
  • 300 g smör
  • Salt, peppar

Gör såhär:

  1. Salta och peppra torsk, ånga tills innertemperaturen är 56 grader.
  2. Vispa smör fluffigt och tillsätt sedan grädde, citronskal, citronsaft och dill.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka selleri och potatis.
  5. Häll av vattnet, mosa grönsakerna och blanda sedan i mjölk och smör.
  6. Smaka av med kryddor. Vid serveringen, klicka dillsmöret på den varma torsken.