Pocherad Torsk med Dillsmör är en sofistikerad och delikat rätt som försiktigt framhäver torsken med en lätt ångkokningsmetod. Den smälter i munnen och balanseras med ett fluffigt och aromatiskt dillsmör, berikat med citron och vispgrädde. Kompletteras med ett mjukt och krämigt sellerimos som ger en härlig kontrast i både smak och textur. Ett elegant och smakfullt sätt att servera fisk.
Ingredienser:
- Pocherad Torsk med Dillsmör är en sofistikerad och delikat rätt som försiktigt framhäver torsken med en lätt ångkokningsmetod. Den smälter i munnen och balanseras med ett fluffigt och aromatiskt dillsmör, berikat med citron och vispgrädde. Kompletteras med ett mjukt och krämigt sellerimos som ger en härlig kontrast i både smak och textur. Ett elegant och smakfullt sätt att servera fisk.16 kg torskfilé
- Salt, vitpeppar
Dillsmör:
- 2 kg smör
- 4,4 dl vispgrädde
- 5 st citroner, skal och saft
- Dill, färsk, finhackad
- Salt, peppar
Sellerimos:
- 3,5 kg rotselleri
- 7,5 potatis , mjölig
- 3,8 l mjölk
- 300 g smör
- Salt, peppar
Gör såhär:
- Salta och peppra torsk, ånga tills innertemperaturen är 56 grader.
- Vispa smör fluffigt och tillsätt sedan grädde, citronskal, citronsaft och dill.
- Smaka av med salt och peppar.
- Koka selleri och potatis.
- Häll av vattnet, mosa grönsakerna och blanda sedan i mjölk och smör.
- Smaka av med kryddor. Vid serveringen, klicka dillsmöret på den varma torsken.