Under årets White Guide Senior-gala vann undersköterskan Jenny Christoffersson Jönsson priset för Årets Stjärna för sitt stora engagemang för äldrematen och sina vackra matkreationer. Förutom äran tilldelades hon dessutom 10 000 kronor av Leif Mannerström. Idag bjöds det därför till gala middag för de boende på Hylliehemmet.
Menyn för dagen var en förrätt av ugnsbakad rödbeta med pepparrots topp och smörstekta valnötter och solrosfrön, huvudrätten en ostinbakad oxfilé med potatisgratäng och rödvinssås och till dessert en New York cheesecake. Till det serverades det mousserande vin till fördrink och vin till maten.
– Till menyn inspirerades jag av maten på White Guide Senior-galan där vi fick rödbeta till förrätt! Det var fantastiskt gott, säger Jenny Chrostoffersson Jönsson.
Motiveringen för Årets Stjärna löd: ”För att du skänker lycka åt dina seniorer med fantastiska matkreationer, men också för din strävan att via sociala medier lysa upp gastronomins mest undanskymda hörn.”
Allt om Hylliehemmets galamiddag kan ni läsa i nästa nummer av Magasin Måltid.