Recept för: 6 pers
6 stycken mellanmåls tips

Mellanmåls tips från Skanörs skola i samarbete med SOK, Skånemejerier och Pågen

Ingredienser:

1. Fattiga riddare:
Grötbröd 6 skivor
Ägg 2 stycken
Mjölk 3 dl
Salt 1 tsk
Socker 2 msk
Mjöl ½ dl

2. Hemmagjord jordgubbssylt:
100 gram frysta jordgubbar
50 gram syltsocker

3. Croque monsieur på Skanörs skolans vis:
Pågens Surdegsbröd 6 skivor
Dijonsenap 2 msk
Majonnäs 4 msk
Rökt skinka 6 skivor
Skånemejeriers Hushållsost 12 skivor
Tomat 6 skivor

4. Surdegsbröd med en härlig crème på Skånemejeriers Cottage Cheese, Goudaost, skinka och gräslök:
Surdegsbröd 6 skivor
Cottage cheese 1 dl
Majonnäs ½ dl
Gräslök hackad 2 msk
Persilja hackad 1 msk
Goudaost tärnad 4 skivor
Rökt skinka tärnad 2 skivor
Salt 1 krm
Grovmalen svartpeppar 2 krm
Sweetchili 2 msk

5. Grötbröd med en god röra på kvarg, jordgubbar, Goudaost och mynta:
Grötbröd 6 skivor
Jordgubbskvarg 1 dl
Goudaost 6 skivor
Mynta 2 msk
Jordgubbar (färska) 6 stycken

6. Sorbet på smoothies mango/passion, med turkisk yoghurt och kokosSmoothies mango/passion 1 liter
Kokosgrädde ½ liter
Turkisk yoghurt ½ liter
Vaniljsocker 2 msk
Kokosflingor 1 dl

Gör såhär:

1. Fattiga riddare:
Vispa ihop alla ingredienser.
Låt vila 20 minuter.
Doppa brödet i smeten och stek i smör
Vänd sedan det stekta brödet i en blandning av socker och kanel.

2. Jordgubbssylt:
Koka i 10 minuter
Låt svalna
Lägg sedan en go klick på mackan

3. Croque monsieur på Skanörs skolans vis:
Blanda senap och majonnäs
Bred på senapscrèmen
Lägg på en skiva tomat och två skivor ost
Gratinera i ugn 230 grader i 5 minuter

4. Surdegsbröd med en härlig crème:
Blanda alla ingredienser och lägg en lagom klick på brödet.

5. Grötbröd med en god röra på kvarg, jordgubbar, Goudaost och mynta:
Blanda kvarg, ost, mynta och lägg en härlig klick på brödet toppa med en jordgubbe.

6. Sorbet på smoothies mango/passion, med turkisk yoghurt och kokosSmoothies mango/passion 1 liter
Blanda alla ingredienser och häll i låg form frys genast.
Ta sedan fram en timme innan och sätt i kyl.