Recept för: pers
Chokladsmörgås med banan topping

Recept från: Södra Källtorps förskola

Ingredienser:

Chokladkräm

ca 4 dl

  • 300g kokta vitabönor
  • 1dl torkade dadlar (eller mängd efter smak)
  • 0,5 dl olja (kan tillsättas mer om det behövs)
  • 0,5 dl vatten eller havregrädde (kan tillsättas mer)
  • 2 msk kakao (tillsätt extra kakao efter smak)
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 3msk honung eller efter smak

Gör såhär:

Se till att alla ingredienser är rumstempererade.

Lägg dadlarna i blöt 1 timme.

Mixa ihop alla ingredienser i matberedare, blender eller med stavmixer. Du kan behöva stoppa maskinen några gånger och skrapa ned sidorna och mixa igen några gånger för att få en slät konsistens. Mixa gärna lite extra. Servera direkt eller kyl om du vill att chokladkrämen ska få fastare konsistens.