Recept för: 100 pers
Bruschetta med tomat, vitlök och basilika

Recept: från Pågen

Ingredienser:

• 150 skivor Pågen LantGoda
• 12,5 dl olivolja
• 75 klyftor vitlök
• Örtsalt och svartpeppar (efter smak)

Tomatröra
• 100 tomater, hackade
• 25 dl färsk basilika, hackad
• 25 msk olivolja
• Örtsalt (efter smak)

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda en tomatröra av hackade tomater, basilika och lite olivolja. Smaka av med örtsalt och svartpeppar. Ställ svalt.

3. Häll olivolja i en skål och pressa ned vitlök. Rör om.

4. Dela LantGodas skivor i diagonaler. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper.

5. Pensla bröden med vitlöksoljan.

6. Gratinera bröden i 10-12 minuter.

7. Tag ut skivorna och lägg dem på ett fat.

8. Fördela tomatröran på bröden strax före servering.