Recept: Från Scan
Ingredienser:
2,5 kg Fläskbog, strimlad
2 dl Tomatpuré
Kryddblandning:
2 tsk Spiskummin
1 tsk Vitlökspulver
2 tsk Paprikapulver
2 tsk Timjan, torkad
2 tsk Oregano
½ tsk Kanel
2 tsk Salt
1 tsk Svartpeppar, grovmalen
Gör såhär:
Blanda alla torra ingredienser. Blanda runt i köttet dagen innan och låt stå ca 1 dygn.
Samma dag som det ska tillagas blanda i tomatpuré och vänd runt.
Lägg på bleck, max 2,5 kg kött per bleck men gärna bara 2 kg per bleck.
Baka av på bräsera-program i ugn ca 60 min. Rör om ca 4 gånger samt tillsätt ej vätska
även om programmet säger så.
Servera gärna med klyftpotatis och en god tzatziki.
Kockens tips: Funkar lika bra att göra på strimlad nötbog.