Recept: Från Scan
Ingredienser:
2 kg Färs
4 st Ägg
2 dl Salladsost
2 dl Soltorkad tomat
2 msk Basilika, torkad
2 msk Rosmarin, torkad
4 msk Pepparmix
4 msk Dijon
1 dl Köttbuljong
Gör såhär:
Smörj eller spraya 1 stort bleck.
Blanda alla ingredienser till en smidig smet, späd med vatten om den känns för hård. Smaka av med salt och peppar.
Tryck ut smeten jämnt i bleck. Baka av i ugn på 175 grader i ca 30 minuter eller till en innertemperatur på 70 grader.
Låt svalna ett par minuter innan du delar i önskad storlek per bit.
Servera gärna med kokt potatis och en kall god sås till exempel tzatziki eller en ajvarsås.
Kockens tips: Byt ut till just det ni vet att era elever älskar; majs, paprika. Ja bara testa.
Smaksätt med lite ajvar för att få en annan kryddning eller varför inte ett rökigt paprikapulver
och hackad chorizo.