Recept från: Färsodlarna
Ingredienser:
Svenskodlad Vegofärs 600 g
Rapsolja
Gul lök 100 g
Chilipulver 1,5 msk
Paprikapulver 6 msk
Krossade tomater 600 g
Vita bönor i tomatsås 600 g
Kinesisk soja 1,5 msk
Buljongtärning 1,5 st
Vatten 4 dl
Gör såhär:
1. Häll upp färsen på en plåt och ringla över rapsolja, rosta sedan denna på 200 grader i ca 10 minuter. Den ska få en gyllenbrun färg och en nötig doft.
2. Stek löken i panna eller i ugnen och blanda sedan färs och lök i en gryta med chilipulver och paprikapulver.
3. Häll sedan i krossade tomater, vita bönor, soja och buljongtärning. Slå till sist över vattnet och låt sjuda tills önskad konsistens.
4. Smaka av med salt och peppar