Recept för: 10 pers
Enchiladas

Recept från: Färsodlarna

Ingredienser:

1 kg Svenskodlad Vegofärs
Rapsolja
2 påsar tacokrydda
2 msk paprikapulver
2 msk spiskummin
800 g krossade tomater
6-8 dl vatten
1 st buljongtärning
2 msk kinesisk soja
Salt
20 st medium tortillabröd
300 g ost, riven
Tacosås
Crème fraiche

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Häll upp färsen på en plåt och ringla över rapsolja, rosta sedan denna på 200 grader i ca 10 minuter. Den ska få en gyllenbrun färg och en nötig doft.
3. Häll sedan ner färsen i en gryta och tillsätt tacokrydda, paprikapulver och spiskummin och rör runt tills jämnt fördelat.
4. Häll därefter i krossade tomater, vatten, buljong och soja. Låt allt sjuda tills det har en fast konsistens och smaka av med salt.
5. Lägg ut ett tortillabröd i taget och ös på färs. Rulla sedan ihop till en rulle och lägg i en ugnsform. När alla rullar ligger sida vid sida är det bara att sprida ut osten ovanpå och grädda i ugnen tills osten smält.
6. Servera med crème fraiche och tacosås.