Bäst i test: Bulgur
Publicerad: 2024-10-31

Sveriges Offentliga Kockars Smakjury har testat tre olika varianter av bulgur som alla finns att köpa via en grossist, till ett offentligt kök. Alla bulgurvarianter har smakats helt i sin enkelhet. I detta test jämfördes tre olika bulgur.

Den vinnande varianten är:

TAGE LINDBLOM BULGUR (BONDUELLE)

• Bra smak och doft

• Bra i beredskapssyfte (då produkten är färdigkokt) 

• Något al dente

Tre typer av bulgur testades och den färdigkokta var mycket omtyckt av juryn. Smaken och doften var god. Det enda som uttrycktes, som skulle kunna vara negativt var att den var något al dente. Men det vändes också till något positvt då det kan vara bra om den blandas ut med t.ex. en salladsdressing eller en smaksättning. Då kan bulgurn suga åt sig extra mycket smak. Produkten är också mycket bra att ha i beredskapssyfte! 

Smakjuryn är ett nytt koncept för 2024 som innebär att ett antal kockar från förskolor, skolor och äldreboenden provar produkter från olika livsmedelsföretag. Alla produkter testas blint och vilka som är med i juryn är anonymt.