Recept från: Barilla
Ingredienser:
- 1 kg Barilla Cellentani
- 1 kg lammfärs
- 2 st stora gula lökar
- 3 st morötter
- 300 g rotselleri
- 5 st vitlöksklyftor
- 2 l Barilla Tomat och Löksås
- 5 msk tomatpuré
- 2 st lagerblad
- 1 st kvist rosmarin
- Salt
- Svartpeppar
Garnering
- Riven parmesan
Gör såhär:
Börja med att skala och finhacka morot, gul lök, selleri och vitlök. Fräs sedan utan att få färg i rikligt med olivolja i en rymlig gjutjärnskastrull.
Tillsätt sedan lammfärsen och tomatpuré, bryn så köttet får lite yta.
Tillsätt sedan tomatsås, lagerblad och rosmarin. Salta och peppra. Låt det stå och puttra minst 1 timme, gärna längre.
Sätt på en rymlig kastrull med saltat vatten. Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen och häll sedan av i ett durkslag. Blanda pastan och såsen och låt det stå 1 minut innan servering.
Servera med riven parmesan.