Recept för: 10 pers
Cellentani bolognese på lamm och rosmarin

Recept från: Barilla

Ingredienser:

  • 1 kg Barilla Cellentani
  • 1 kg lammfärs
  • 2 st stora gula lökar
  • 3 st morötter
  • 300 g rotselleri
  • 5 st vitlöksklyftor
  • 2 l Barilla Tomat och Löksås
  • 5 msk tomatpuré
  • 2 st lagerblad
  • 1 st kvist rosmarin
  • Salt
  • Svartpeppar

Garnering

  • Riven parmesan

Gör såhär:

Börja med att skala och finhacka morot, gul lök, selleri och vitlök. Fräs sedan utan att få färg i rikligt med olivolja i en rymlig gjutjärnskastrull.

Tillsätt sedan lammfärsen och tomatpuré, bryn så köttet får lite yta.

Tillsätt sedan tomatsås, lagerblad och rosmarin. Salta och peppra. Låt det stå och puttra minst 1 timme, gärna längre.

Sätt på en rymlig kastrull med saltat vatten. Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen och häll sedan av i ett durkslag. Blanda pastan och såsen och låt det stå 1 minut innan servering.

Servera med riven parmesan.