Recept för: pers
Snabb Mexikansk chiligryta med härliga tillbehör

Recept från: Scan

Ingredienser:

  • 1,5 kg nötstek sous-vide – tunt skivad
  • 2 lökar
  • 6 vitlöksklyftor
  • 1 msk hel spiskummin
  • 2 msk rökt paprikapulver
  • 2 msk oregano
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1l kalvbuljong
  • 5 dl krossade tomater

 

Tillbehör:

  • 4–5 förkokta majskolvar
  • 6 stora potatisar – klyftade
  • 2 klyftor vitlök – rivna
  • Olja, salt

 

Till servering:

  • Tortillachips
  • Färsk jalapeño (eller picklad)
  • Fetaost
  • Riven cheddar
  • Ev. 4 st avocado – tunt skivade
  • Koriander

Gör såhär:

Fräs på köttet, löken, vitlöken och kryddorna, slå på buljong och tomatkross och låt puttra under lock tills köttet faller isär, vilket går otroligt fort med ett sousvidat, tunt skivat kött. Ta av locket och koka ner vätskan till krämig konsistens. Dra gärna isär köttet lite extra. Smaka upp med kryddor.

Sätt ugnen på 200 grader. Skär av majsen i bitar från kolvarna och lägg ut på en plåt ihop med den klyftade potatisen. Blada runt med olja, salt och riven vitlök. Rosta i ugnen till fin färg.

Servera den härliga grytan i skålar, toppa med rostad majs och potatis, chips, jalapeño, feta, cheddar och koriander!