Recept från: Barilla
Ingredienser:
Picklad rödlök:
- 250 g rödlökar
- 1 dl socker
- 1/2 dl ättika (12 %)
- 1 dl vatten
- 1/2 tsk timutpeppar
Tatorosås:
- 2 dl tahini
- 2 dl vatten
- 4 msk citronsaft
- 15 g vitlöksklyftor
- 10 g persilja
- Salt och peppar
Falafel:
- 4 1/2 dl torkade gröna linser
- 150 g gul lök
- 10 g vitlöksklyftor
- 25 g spansk peppar
- 1 tsk malen spiskummin
- 2 tsk torkad koriander
- 1 tsk salt
- 10 g persilja
- 1 tsk harissa
- 2 msk majsstärkelser
- Vetemjöl
Pasta:
- 1 kg Barilla Casarecce
- 200 g svartkål
- Sesamolja
- Havssalt
Gör såhär:
Picklad rödlök:
Skala och skär löken i klyftor. Koka
upp socker, ättika, vatten och timutpeppar. Ta av
kastrullen från spisen. Lägg i löken och vänd då och
då. Låt kallna.
Tatorsås:
Blanda tahini, vatten och citronsaft. Skala
vitlöken och riv ner i såsen. Hacka persiljan och vänd
ner. Smaka av med salt och peppar.
Falafel:
Blötlägg linserna enligt anvisningar på
förpackningen och koka. Skölj i kallt vatten och låt
rinna av. Mixa sedan linserna till en grynig massa i
en matberedare.
Skala och hacka lök och vitlök, dela chilin i mindre
bitar. Mixa lök, vitlök, chili, spiskummin, koriander,
salt, persilja och harissa. Blanda ihop med den
andra smeten och tillsätt maizenamjöl.
Forma smeten till små bollar. Vänd i vetemjöl. Fritera
några i taget på 180 grader tills de blir gyllenbruna
och får krispig yta. Låt rinna av på papper.
Pasta:
Riv bort kålen från den grova stammen. Koka
pastan enligt anvisningen. Lägg i kålen när 1 minut
återstår. Häll av vattnet. Ringla över sesamolja och
krydda med havssalt och nymalen peppar.
Servera:
Lägg upp pastan med falafel, tatorsås och
picklad lök.