Recept för: 10 pers
Casarecce med svartkål, falafel och taratorsås

Recept från: Barilla

Ingredienser:

Picklad rödlök:

  • 250 g rödlökar
  • 1 dl socker
  • 1/2 dl ättika (12 %)
  • 1 dl vatten
  • 1/2 tsk timutpeppar

Tatorosås:

  • 2 dl tahini
  • 2 dl vatten
  • 4 msk citronsaft
  • 15 g vitlöksklyftor
  • 10 g persilja
  • Salt och peppar

Falafel:

  • 4 1/2 dl torkade gröna linser
  • 150 g gul lök
  • 10 g vitlöksklyftor
  • 25 g spansk peppar
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk torkad koriander
  • 1 tsk salt
  • 10 g persilja
  • 1 tsk harissa
  • 2 msk majsstärkelser
  • Vetemjöl

Pasta:

  • 1 kg Barilla Casarecce
  • 200 g svartkål
  • Sesamolja
  • Havssalt

Gör såhär:

Picklad rödlök:

Skala och skär löken i klyftor. Koka

upp socker, ättika, vatten och timutpeppar. Ta av

kastrullen från spisen. Lägg i löken och vänd då och

då. Låt kallna.

 

Tatorsås:

Blanda tahini, vatten och citronsaft. Skala

vitlöken och riv ner i såsen. Hacka persiljan och vänd

ner. Smaka av med salt och peppar.

 

Falafel:

Blötlägg linserna enligt anvisningar på

förpackningen och koka. Skölj i kallt vatten och låt

rinna av. Mixa sedan linserna till en grynig massa i

en matberedare.

 

Skala och hacka lök och vitlök, dela chilin i mindre

bitar. Mixa lök, vitlök, chili, spiskummin, koriander,

salt, persilja och harissa. Blanda ihop med den

andra smeten och tillsätt maizenamjöl.

 

Forma smeten till små bollar. Vänd i vetemjöl. Fritera

några i taget på 180 grader tills de blir gyllenbruna

och får krispig yta. Låt rinna av på papper.

 

Pasta:

Riv bort kålen från den grova stammen. Koka

pastan enligt anvisningen. Lägg i kålen när 1 minut

återstår. Häll av vattnet. Ringla över sesamolja och

krydda med havssalt och nymalen peppar.

 

Servera:

Lägg upp pastan med falafel, tatorsås och

picklad lök.