Recept från: Roots
Ingredienser:
- 2 påsar skalad fast potatis (artnr Rootsby 3N beror på strl. Men t ex 210049)
- 1 påse skalad mospotatis (artnr Rootsby 3N 210179)
- 2 kg rödlök fintärnad (artnr Rootsby 3N 1473)
- 200g hackad persilja (fryst går bra)
- 100g torkad oregano
- 3 dl rapsolja
- 2 msk salt
- 12 ägg
Gör såhär:
Koka potatisen mjuk, häll av i hålbleck och låt ånga av. Sautera löken i 1dl av oljan tills den är mjuk, blanda i persiljan & oreganon.
Häll potatisen i en stor bunke till en blandare, krossa potatisen med vinge och tillsätt löken, äggen och saltet. Blanda till en bra konsistens.
Lägg upp i bleck och låt svalna, forma sedan biffar i önskad storlek och stek gyllenbruna i stekbord i de sista 2dl olja.